Hulpverlening bij en voorlichting over ongeplande, onverwachte of ongewenste zwangerschap en na miskraam of abortus.

Hulpverlening na een miskraam

Als je een miskraam hebt gehad of als je pas een abortus hebt ondergaan, is het heel belangrijk dat je jezelf verzorgt. Neem veel rust en volg de post-chirurgische instructies op. Aarzel niet om medische hulp te zoeken als iets ‘niet goed' voelt.

Alle oproepen op ons noodnummer 03 225 08 02 worden beantwoord door getrainde medewerkers die een meevoelende, vertrouwelijke, niet veroordelende hulp bieden. We zijn er in de week van 08:00 uur tot 21:00 en zaterdag van 9:00 uur tot 12:00 uur, zodat je altijd kunt bellen voor een gesprek. We kunnen je in contact brengen met mensen die weten wat de pijn van een miskraam is. 

Er is hulp na een miskraam

Een aantal organisaties en zwangerschapscentra bieden hulp aan meisjes en vrouwen die een miskraam hebben gehad of er op een of andere manier bij betrokken zijn (ook een partner of mensen uit de familie- of kennissenkring kunnen lijden onder het gebeurde). Een aantal van deze hulpprogramma's kunnen voor mannen of vrouwen worden gebruikt. Bel naar 03 225 08 02 of e-mail en dan bekijken we samen jouw noden.

 

 

© 2004-2022 Jongeren • Info • Life