Het Centrum voor Actuele Gezinsplanning biedt opvangmogelijkheden voor moeder en kind, financiële tegemoetkoming, hulp via comités voor bijzondere jeugdzorg en andere officiële instanties, medische, juridische en/of psychologische begeleiding.
De missie van de vereniging is de kwaliteit van het leven en de zorg te verbeteren voor mensen met spina bifida en ook van de incidentie te verminderen door primaire preventie.
Werkgroep die ontstaan is uit de noodzaak om te praten met ouders die ook een baby verloren hebben vóór, tijdens of kort na de geboorte, wat ook de oorzaak van het overlijden mag zijn.
De officiële site van de Vlaamse vroedvrouwen, waar je ook adressen vindt van vroedvrouwen die je zeker kunnen helpen bij het uitdragen van je (al dan niet geplande) zwangerschap.
Hier vind je ondersteunende informatie voor wanneer je een kindje met Down syndroom (trisomie 21) verwacht.
Bethesda vzw is een christelijk centrum voor levens- en gezinsvragen en staat open voor iedereen die advies of begeleiding nodig heeft rond volgende thema's: Communicatie, Huwelijk en Gezin, Seksualiteit, Echtscheiding, Opvoeding, Relatieconflicten.
Kind en Gezin wil, samen met haar partners, voor elk kind, waar en hoe het ook geboren is of opgroeit, zoveel mogelijk kansen creëren.
Informatie, hulp en begeleiding voor vrouwen en paren die hun zwangerschap om welke reden ook in vraag stellen. Persoonlijke begeleiding voor vrouwen en koppels bij de verwerking van een miskraam of abortus.
Emmanuël wil hulp en ondersteuning bieden aan hen die een kind met speciale noden verwachten. Emmanuël wil luisteren naar je verhaal, je ontgoocheling, je onmacht, je vragen en je twijfels... Emmanuël wil getuigen van het rijke leven met de meest kwetsbaren...omdat elk kind vraagt te mogen leven.
Wie ben ik, wie ben jij? Blijmakend nieuws over seksualiteit. Respect voor jezelf en voor de eigenheid van de ander. Het wonder van de menselijke vruchtbaarheid. Het wonder van vrouw-zijn of man-zijn. Het wonder van het ontstaan van nieuw leven.
Het Vlaams centrum voor relationele en seksuele vorming geeft voorlichting aan jongeren waarbij de focus ligt op seksuele verantwoordelijkheid, duurzame relaties, weerbaarheid van tieners en kennis van de eigen vruchtbaarheid. Deze workshops ‘relationele en seksuele voorlichting' dragen bij tot de bewustwording en daarmee tot de preventie van ongeplande tienerzwangerschappen en soa's.
Adoptiehuis is een dienst, erkend door Kind en Gezin, die bemiddelt bij binnenlandse adoptie, dit wil zeggen voor kinderen die in België geboren zijn. Het is een pluralistische dienst met een multidisciplinair team dat de belangen van elk van de actoren betrokken bij een binnenlandse adoptie, behartigt.
Deze site geeft nuttige informatie om je vruchtbaarheid beter te leren kennen. Die informatie kun je gebruiken om zelf bewust aan geboorteregeling te doen, zowel voor geboortebeperking als bij kinderwens.
Door de Vlaamse overheid erkende vereniging van alle diensten voor pleegzorg.
Door de Vlaamse overheid erkende dienst die probeert om zoveel mogelijk kansen te bieden aan ieder kind.
Als begeleidings- en behandelingscentrum richt BZN De Stobbe vzw zich hoofdzakelijk op gezinnen waarbinnen zich huiselijk geweld voordoet. Onder gezinnen worden (zwangere) moeders en/of vaders met kinderen verstaan.
De opdracht van deze organisatie is het huisvesten en begeleiden van drie verschillende groepen: personen met een lichte tot matige mentale handicap, gezinnen in probleemsituaties (voornamelijk éénoudergezinnen) en tienermoeders.
CIG De Shelter is specifiek voor jonge, kwetsbare ouders en zwangere vrouwen. De jongeren zijn bij aanmelding jonger dan 25 jaar, verblijven in het arrondissement Leuven en hebben nood aan steun bij het combineren van de eigen ontwikkeling als jongere met een goede start in het ouderschap (zorg, hechting, ontwikkelingsstimulering).
Enerzijds is de werking van de voorziening gericht op minderjarige jongens en meisjes in een problematische opvoedingssituatie. Het gaat voornamelijk om kinderen die in hun thuismilieu in gevaar verkeren, kinderen/jongeren uit instabiele gezinnen en kinderen die mishandeld, verwaarloosd of misbruikt worden. De belangrijkste doelstelling hierbij is: opvangen, begeleiden, pedagogisch ondersteunen en werken met de jongeren naar zelfstandigheid. Anderzijds heeft Sint-Jan Baptist Gent ook een nieuw, eigen initiatief opgestart: Ondersteuningscentrum voor Ouders (OCO), in navolging van het beoogde CIG (Centrum voor Integrale Gezinszorg).
De opdracht van deze organisatie is het huisvesten en begeleiden van drie verschillende groepen: personen met een lichte tot matige mentale handicap, gezinnen in probleemsituaties (voornamelijk éénoudergezinnen) en tienermoeders.
Opvang van alleenstaande vrouwen met kinderen en/of zwangere vrouwen onder wie ook minderjarigen, die zich in een kwetsbare situatie bevinden. -Integrale hulpverlening (administratief, juridisch, sociaal, psychologisch, gezondheid) gericht op het ganse gezin dus ook de mannen zeker in hun vaderrol. -Specifieke aandacht voor de moeder-kind-relatie en de voorbereiding op de geboorte bij zwangere vrouwen. -Begeleiding aanbieden in LES 3 POMMIERS waar meerdere generaties samenwonen.
Als Centrum Integrale Gezinszorg biedt De Zeshoek opvang en begeleiding aan gezinnen waarvan het gezinsfunctioneren zo diepgaand problematisch is dat gezinsdesintegratie een werkelijke dreiging vormt. Specifiek biedt De Zeshoek eveneens begeleiding rond zwangerschap, geboorte en zorg voor jonge kinderen.
Ten Anker richt zich specifiek op gezinnen en gezinsleden waarvan het functioneren in het gezin ernstig bedreigd wordt. Hun doel is om de gezinstoestand te stabiliseren en/of te verbeteren vertrekkende vanuit de hulpvraag en probleemomschrijving van het gezin.
Ter Leye behoort tot de centra voor Integrale Gezinszorg in Vlaanderen. Het centrum biedt een residentiële opvang aan ouders met maximum drie kinderen (totaal maximum 25 personen).