Hulpverlening bij en voorlichting over ongeplande, onverwachte of ongewenste zwangerschap en na miskraam of abortus.

Waar vind ik hulp?

Een miskraam is een ingrijpende gebeurtenis. Misschien was je gewenst zwanger en keek je uit naar de komst van je kindje? Misschien was je onverwacht zwanger en had je graag wat meer tijd gekregen om zelf een keuze te maken? Deze kans tot eigen keuze werd jou echter niet gegeven. Gevoelens van woede, schuld, schaamte en onbegrip zijn heel normaal. Je zult tijd nodig hebben om dit verlies een plaats te kunnen geven in je leven. Een onzichtbaar kind wordt door de omgeving dikwijls snel vergeten, terwijl het voor de ouders vaak al op een bepaalde manier een plaats in het gezin had gekregen.

JIL vzw werkt samen met Levensadem. Op hun website vind je meer informatie en kan je terecht voor hulp. Ook hier vind je verschillende organisaties die zich bezig houden met rouwverwerking na een miskraam.

 

Praten? hulp nodig?

 BEL 03 225 08 02     hulp@ongeplandzwanger.be

Als je denkt dat je ongewenst of ongepland zwanger bent dan kan je tijdens de week van 's morgens 9:00 uur tot 's avonds 21:00 uur en op zaterdag van 9:00 uur tot 12:00 uur een van onze medewerkers telefonisch of per e-mail bereiken.

© 2004-2020 Jongeren • Info • Life