Hulpverlening bij en voorlichting over ongeplande, onverwachte of ongewenste zwangerschap en na miskraam of abortus.

Wat is abortus?

Wanneer een vrouw over tijd is, is het embryo al twee weken oud. Een tiental dagen later, krijgt het embryo stilaan hartactiviteit.  In de weken nadien krijgen oren, armen, en nadien ogen en benen steeds meer vorm en wordt de hartslag regelmatiger. Ook de longen, nieren en lever ontwikkelen zich verder.

Een zwangerschap duurt veertig weken. Abortus kan tot 12 weken. Tot acht weken kun je kiezen voor een pil. Je krijgt buikkramp, verliest bloed en ook de zwangerschap. Na acht weken wordt je baarmoedermond opgerekt en de foetus eruit gezogen. Heb je hier vragen over bel 03 2250802 of e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Als je naar een abortuscentrum bent geweest, heb je wettelijk 6 dagen bedenktijd. Volgende 6 vragen bij 6 dagen bedenktijd kunnen je helpen om een bewuste en vrije keuze te maken.

Minderjarig

Wettelijk gezien is het als tiener toegestaan om een abortus te laten uitvoeren zonder toestemming van je ouders. Maar, is het niet veel beter voor jezelf om hierover met je ouders of met een vertrouwd iemand in je omgeving in gesprek te gaan?

Abortus is een ingrijpende gebeurtenis en er zijn zeker personen die met jou willen meedenken en jou willen ondersteunen. Bovendien is het heel moeilijk om met dit 'geheim' alleen te blijven rondlopen. De hulpverleners van JIL willen je hierbij graag ondersteunen, bel 03 2250802 of e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Praten? hulp nodig?

 Bel 03 225 08 02    hulp@ongeplandzwanger.be

Als je denkt dat je ongewenst of ongepland zwanger bent, dan zijn onze medewerkers telefonisch bereikbaar voor jou op maandag, woensdag en vrijdag van 13u tot 21u en op dinsdag, donderdag en zaterdag van 9u tot 13u.

Per e-mail zijn we altijd bereikbaar. Je krijgt antwoord op je e-mail binnen 24u.

© 2004-2022 Jongeren • Info • Life