Er zijn zeer veel verschillende soorten anticonceptie en afhankelijk van jouw medische voorgeschiedenis en verwachtingen zal je arts of gynaecoloog een bepaald voorbehoedsmiddel voorstellen. Niet alle voorbehoedsmiddelen zijn echter even betrouwbaar. Volgende tabel geeft de betrouwbaarheid van elk voorbehoedsmiddel weer, zowel bij ideaal gebruik, als bij gemiddeld gebruik. Hoe de gemiddelde mens een bepaald anticonceptiemiddel gebruikt, stemt dus niet altijd overeen met hoe de producent het ideale gebruik voorschrijft. Om in te schatten hoe veilig jouw voorbehoedsmiddel is, moet je eerst nagaan of je zelf een gemiddelde gebruiker bent, of toch strikter de voorschriften volgt zoals de theoretische ideale gebruiker.
Betrouwbaarheid geboorteregelingsmethoden:
Deze tabel bevat richtcijfers, omdat de waarden in de verschillende studies sterk kunnen variëren. De cijfers geven een faalcijfer van de methode aan wanneer 100 vrouwen die één jaar gebruiken. Bij kunstmatige methoden wordt geen rekening gehouden met mogelijke adverse reacties.
Als je denkt dat je ongewenst of ongepland zwanger bent, dan zijn onze medewerkers bereikbaar voor jou van maandag tot en met zaterdag van 9u tot 21u op de chat van Ongeplandzwanger.be.
Per e-mail zijn we altijd bereikbaar. Je krijgt antwoord op je e-mail binnen 24u.