Hulpverlening bij en voorlichting over ongeplande, onverwachte of ongewenste zwangerschap en na miskraam of abortus.

Wat is afstand ter adoptie?

Bij adoptie sta je als ouder je kind af en wordt het voor altijd opgenomen in een ander gezin. Je verliest als geboorteouder alle wettelijke rechten en plichten over je kind. Dit is een ingrijpende gebeurtenis die met de nodige zorg en begeleiding moet worden behandeld. De meeste adopties in België gebeuren via het Adoptiehuis. Dit is een dienst erkend door Kind en Gezin die bemiddelt bij binnenlandse adoptie. Wanneer je adoptie overweegt dan kan je ervoor kiezen om na de zwangerschap (maar ook reeds tijdens de zwangerschap) begeleid te worden door een medewerker van het Adoptiehuis. Je krijgt zowel psychosociale begeleiding als medische, praktische en administratieve ondersteuning. Deze begeleiding houdt geen verplichting in tot het al dan niet afstaan van je kind na de bevalling. Als vrouw krijg je ten minste twee maanden bedenktijd na de bevalling en een adoptie is pas definitief na de uitspraak van een rechter.

Ook onze medewerkers van JIL staan klaar om naar jouw verhaal te luisteren en samen op zoek te gaan naar de verschillende mogelijkheden. Bel ons op 03 2250802 of e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Praten? hulp nodig?

 Chat @ ongeplandzwanger.be      hulp@ongeplandzwanger.be

Als je denkt dat je ongewenst of ongepland zwanger bent, dan zijn onze medewerkers bereikbaar voor jou van maandag tot en met zaterdag van 9u tot 21u op de chat van Ongeplandzwanger.be.

Per e-mail zijn we altijd bereikbaar. Je krijgt antwoord op je e-mail binnen 24u.

© 2004-2024 Jongeren • Info • Life