Hulpverlening bij en voorlichting over ongeplande, onverwachte of ongewenste zwangerschap en na miskraam of abortus.

Wat is afstand ter adoptie?

Bij adoptie sta je als ouder je kind af en wordt het voor altijd opgenomen in een ander gezin. Je verliest als geboorteouder alle wettelijke rechten en plichten over je kind. Dit is een ingrijpende gebeurtenis die met de nodige zorg en begeleiding moet worden behandeld. De meeste adopties in België gebeuren via het Adoptiehuis. Dit is een dienst erkend door Kind en Gezin die bemiddelt bij binnenlandse adoptie. Wanneer je adoptie overweegt dan kan je ervoor kiezen om na de zwangerschap (maar ook reeds tijdens de zwangerschap) begeleid te worden door een medewerker van het Adoptiehuis. Je krijgt zowel psychosociale begeleiding als medische, praktische en administratieve ondersteuning. Deze begeleiding houdt geen verplichting in tot het al dan niet afstaan van je kind na de bevalling. Als vrouw krijg je ten minste twee maanden bedenktijd na de bevalling en een adoptie is pas definitief na de uitspraak van een rechter.

Ook onze medewerkers van JIL staan klaar om naar jouw verhaal te luisteren en samen op zoek te gaan naar de verschillende mogelijkheden. Bel ons op 03 2250802 of e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Praten? hulp nodig?

 BEL 03 225 08 02     hulp@ongeplandzwanger.be

Als je denkt dat je ongewenst of ongepland zwanger bent dan kan je tijdens de week van 's morgens 9:00 uur tot 's avonds 21:00 uur en op zaterdag van 9:00 uur tot 12:00 uur een van onze medewerkers telefonisch of per e-mail bereiken.

© 2004-2020 Jongeren • Info • Life