Hulpverlening bij en voorlichting over ongeplande, onverwachte of ongewenste zwangerschap en na miskraam of abortus.

Ik ben zwanger, maar mijn ouders willen het niet.

Dit is, zeker als je nog financieel afhankelijk bent van je ouders, geen gemakkelijke situatie. Ouders reageren vaak verschillend en voor sommigen is het moeilijk om te aanvaarden dat hun kind zwanger is en dat ze een kleinkind krijgen. Zij zagen dit misschien liever op een ander moment of in een andere context. Denk je dat je ouders nog kunnen bijdraaien? Een eerste reactie is vaak emotioneel geladen en kan totaal anders zijn dan een latere reactie. Ouders hebben soms enkele dagen, weken of zelfs maanden nodig om de situatie te aanvaarden. Het kan ook zijn dat ouders pas bijdraaien na de geboorte van hun kleinkind. Een heel kleine minderheid accepteert de situatie nooit.

 

Vind je nog ergens anders (bijvoorbeeld bij andere familie, vrienden, op school…) steun? Ook onze hulpverleners van JIL willen je ondersteunen en begeleiden.  Je staat er niet alleen voor.

Bel 03 2250802 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Praten? hulp nodig?

 BEL 03 225 08 02     hulp@ongeplandzwanger.be

Als je denkt dat je ongewenst of ongepland zwanger bent dan kan je tijdens de week van 's morgens 9:00 uur tot 's avonds 21:00 uur en op zaterdag van 9:00 uur tot 12:00 uur een van onze medewerkers telefonisch of per e-mail bereiken.

© 2004-2020 Jongeren • Info • Life