Hulpverlening bij en voorlichting over ongeplande, onverwachte of ongewenste zwangerschap en na miskraam of abortus.

Waar vind ik hulp bij een tienerzwangerschap?

Wanneer het voor de thuissituatie niet mogelijk is om je te helpen, kan er ook een oppasgezin voor je kind gezocht worden. In verschillende gemeenten zijn er crèches, die gesubsidieerd worden door de overheid en bvb. voorrang geven aan een probleem- of noodsituatie. In het CAW in jouw buurt krijg je meer informatie. Hier lees je meer over pleegzorg.

Elke situatie is natuurlijk anders, daarom is het goed als je iemand hebt die met je meedenkt. De hulpverleners van JIL willen graag naast je staan en je ondersteunen. Onze ervaring is dat een tienerzwangerschap met een goede begeleiding moeilijk, maar zeker mogelijk is. Cruciaal is het hebben van een netwerk. Indien er een sterk familiaal en sociaal netwerk bestaat, merken wij dat alles meestal onderling geregeld kan worden. Dan volstaat het dat we luisteren en de weg wijzen naar instanties die kunnen ondersteunen. Voor tienermeisjes die niet beschikken over een netwerk moet dit netwerk eerste opgebouwd worden en is professionele hulp effectief nodig. Hierin kunnen onze hulpverleners de weg wijzen.

Meer weten? Bel dan: 03 2250802 of e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Praten? hulp nodig?

 Bel 03 225 08 02    hulp@ongeplandzwanger.be

Als je denkt dat je ongewenst of ongepland zwanger bent, dan zijn onze medewerkers telefonisch bereikbaar voor jou op maandag, woensdag en vrijdag van 13u tot 21u en op dinsdag, donderdag en zaterdag van 9u tot 13u.

Per e-mail zijn we altijd bereikbaar. Je krijgt antwoord op je e-mail binnen 24u.

© 2004-2022 Jongeren • Info • Life