Hulpverlening bij en voorlichting over ongeplande, onverwachte of ongewenste zwangerschap en na miskraam of abortus.

Ik ben zwanger, maar mijn vriend wil het niet.

Dit is geen gemakkelijke situatie. Toch mag je zeker niet overhaast een beslissing nemen, want daar heb je achteraf meestal spijt van. Dat de eerste reactie van je vriend negatief is, is best te begrijpen vanuit zijn standpunt. De zwangerschap is onverwachts en doorkruist al zijn plannen. Voor een man is een zwangerschap, en zeker een beginnende zwangerschap, iets heel abstracts: wat kan hij zich daarbij voorstellen? Dat geldt ook voor koppels die een kind wensen: voor een man is het veel moeilijker om zich voor te stellen dat er "een kind" groeit. Een abortus kan voor hem een gemakkelijkere oplossing zijn, omdat hij er fysiek veel minder bij betrokken is.

Maar dat wil niet zeggen dat hij zo gaat blijven denken en voelen. Heel veel mannen veranderen in de loop van de zwangerschap of pas na de geboorte, als ze werkelijk beseffen dat die baby daar van hen is, en dat hij vader mag zijn. Hoe jouw vriend daarin evolueert, is natuurlijk niet te voorspellen, maar het is zeker niet onmogelijk dat ook hij het kind leert aanvaarden. Voor een vrouw ligt het allemaal gevoeliger: zij voelt de zwangerschap, voelt hoe haar lichaam zich aanpast. Zij is er rechtstreeks bij betrokken.

Hier goed over na denken en er met mensen die je vertrouwt over praten kan heel wat helderheid brengen. Probeer voor jezelf ook de verschillende mogelijkheden na te gaan.

 

je kan altijd hulp vinden, wat je ook beslist. Bel 03 2250802 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Praten? hulp nodig?

 Chat @ ongeplandzwanger.be      hulp@ongeplandzwanger.be

Als je denkt dat je ongewenst of ongepland zwanger bent, dan zijn onze medewerkers bereikbaar voor jou van maandag tot en met zaterdag van 9u tot 21u op de chat van Ongeplandzwanger.be.

Per e-mail zijn we altijd bereikbaar. Je krijgt antwoord op je e-mail binnen 24u.

© 2004-2024 Jongeren • Info • Life