Hulpverlening bij en voorlichting over ongeplande, onverwachte of ongewenste zwangerschap en na miskraam of abortus.

Na een condoomincident.

Een condoom kan, zoals elk anticonceptiemiddel, verkeerd gebruikt worden of falen. Het condoom kan scheuren of afzakken. Als een condoom het enige anticonceptiemiddel was dat je gebruikte, dan bestaat er een kans dat je zwanger bent. In dat geval doe je best een zwangerschapstest of ga je langs je gynaecoloog. Als je nog een ander voorbehoedsmiddel gebruikte en je dit correct gebruikte, dan is de kans dat je zwanger bent al heel wat kleiner. Bedenk wel dat je bij het falen van het condoom ook niet meer beschermd bent tegen een aantal seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s), indien het geen veilige partnerrelatie was. Je kunt voor de zekerheid altijd een test laten doen bij je arts.

 

Indien je nog vragen hebt of als jij (of je partner) toch zwanger blijkt te zijn, dan kun je ons bereiken op het nummer 03 2250802 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Praten? hulp nodig?

 BEL 03 225 08 02     hulp@ongeplandzwanger.be

Als je denkt dat je ongewenst of ongepland zwanger bent dan kan je tijdens de week van 's morgens 9:00 uur tot 's avonds 21:00 uur en op zaterdag van 9:00 uur tot 12:00 uur een van onze medewerkers telefonisch of per e-mail bereiken.

© 2004-2020 Jongeren • Info • Life