Hulpverlening bij en voorlichting over ongeplande, onverwachte of ongewenste zwangerschap en na miskraam of abortus.

Na een condoomincident.

Een condoom kan, zoals elk anticonceptiemiddel, verkeerd gebruikt worden of falen. Het condoom kan scheuren of afzakken. Als een condoom het enige anticonceptiemiddel was dat je gebruikte, dan bestaat er een kans dat je zwanger bent. In dat geval doe je best een zwangerschapstest of ga je langs je gynaecoloog. Als je nog een ander voorbehoedsmiddel gebruikte en je dit correct gebruikte, dan is de kans dat je zwanger bent al heel wat kleiner. Bedenk wel dat je bij het falen van het condoom ook niet meer beschermd bent tegen een aantal seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s), indien het geen veilige partnerrelatie was. Je kunt voor de zekerheid altijd een test laten doen bij je arts.

 

Indien je nog vragen hebt of als jij (of je partner) toch zwanger blijkt te zijn, dan kun je ons bereiken op het nummer 03 2250802 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Praten? hulp nodig?

 Chat @ ongeplandzwanger.be      hulp@ongeplandzwanger.be

Als je denkt dat je ongewenst of ongepland zwanger bent, dan zijn onze medewerkers bereikbaar voor jou van maandag tot en met zaterdag van 9u tot 21u op de chat van Ongeplandzwanger.be.

Per e-mail zijn we altijd bereikbaar. Je krijgt antwoord op je e-mail binnen 24u.

© 2004-2024 Jongeren • Info • Life